×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.

Јане Телер


Јане Телер (1964, Копенхаген) е данска писателка со австро-германско потекло која живее во Њујорк и во Берлин. Пишува романи и есеи, но и кратки раскази – како и различни дела за млади – секогаш фокусирајќи се на подлабоките животни прашања и човековата цивилизација и често предизвикувајќи контроверзни и жешки дебати