×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.

Винко Модерндорфер


Станува збор за извонредно сестран уметник кој се јавува како автор на поетски книги, збирки раскази, романи, драми и комедии, есеистички книги, филмски, телевизиски, оперски, куклени и театарски режии. Има објавено 60-тина книга поезија и проза, за деца и за возрасни, како и драми, збирки раскази и есеи. За многу од нив, како и за своите режисерски дела, има добиено голем број значајни награди.