×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.

Венко Андоновски


Венкo Андоновски (1964, Куманово) е прозаист, драматург, критичар. Професор по книжевност на Филолошкиот факултет во Скопје. Еден од најчитаните македонски автори во последнава деценија. Романот Папокот на светот е продаден во над 14 000, а Вештица во над 8 000 примероци. Еден од најпопуларните драмски писатели во последниве десетина години во Македонија. Автор е на над 30 книги од најразлични жанрови.