×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Овириум – отаде смртта

Овириум – отаде смртта

Агрон Усеини


Издавач: Паблишер
Година на издавање: 2021
ISBN: 978 608 489 264 9
Жанр: Нови Изданија
350 ден.

Запливај во научнофантастичните води – на нивното дно те чека вистината.

Вистината никогаш не е лесно достапна. Треба длабоко и упорно да нуркаш за да ја досегнеш. А Овириум е длабок свет во кој случајностите се апстрактни.

За првпат во своето постоење, Чуварот на Преминот, битието познато како Смртта, ќе се соочи со човек кој ќе ги сруши сите правила што таа ги познава. Неговата посебност ќе го разбуди стравот на Смртта од пророштвото постаро од времето. Приказната, раскажана од мистериозен наратор, почнува со едно необично момче со едноставно име што често го слушаш во секојдневјето, а можеби дури и самиот го носиш – Матеј. Потонат во сопствениот свет, тој ја открива својата различност. Таа подразбира нов поглед во огледалото.

А таму ќе ја најде Смртта во ново руво. Дали таа е неговиот спасител, или џелат?

Што значи смртта за Матеј, а што Овириум за Смртта? Најпосле, што ќе значи „Овириум“ за тебе?

Откопај ја легендата – оваа книга е твојата шанса да дознаеш.

Книги од ист жанр

Агрон Усеини

Агрон Усеини

Агрон Усеини е роден во Скопје, во 1988 година. Студирал на Правниот факултет на „Универзитетот на Југоисточна Европа“, а по завршувањето на студиите, својата кариера ја пренасочил во светот на маркетингот, во кој почнувајќи од 2014 година се вројува меѓу основачите на агенцијата и маркетинг „Пејџленд“ (Pageland). Специјалност му се градење на брендови, стратегиска реимагинација на визуелниот пристап на брендовите, традиционално и дигитално рекламирање. Иако уште многу млад ја има откриено својата желба за творење, неговите ракописи стојат со години во фиоките, сè до ова негово првенче. „Овириум“ е прв дел од серијалот книги насловен како „Овириум – отаде смртта“.

Повеќе