×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Имаш пчела на носот

Имаш пчела на носот

Венко Андоновски


Издавач: Паблишер
Број на страни: 198
Година на издавање: 2021
Автор: Венко Андоновски
ISBN: 9786084892533
Жанр: Литература за деца
300 ден.

СТЕЛА: Обвинета сум за хакирање на целата документација во гимназијата. Сите оценки се избришани. Нема шанси да докажам дека не бев јас. Вљубена сум во еден, а тој во онаа што ја избриша документацијата, и нема шанси да ме засака. Како да излезам од ова?

САНИ: Ме претепаа пред зградата на Наде, само затоа што ја сакам. Ми ја скршија и гитарата, а не е моја. Ме обвинија дека ѕиркам на физичко во женската соблекувална. А јас само сакав да ја сретнам Наде. Како се најдов во сето ова?

Исти души, исти гајлиња. Ова е роман во кој самите треба да го допишете крајот.

Прв роман за младинци од авторот на романите Вештица, Ќерката на математичарот и Папокот на светот.

Венко Андоновски

Венко Андоновски

Венкo Андоновски (1964, Куманово) е прозаист, драматург, критичар. Професор по книжевност на Филолошкиот факултет во Скопје. Еден од најчитаните македонски автори во последнава деценија. Романот Папокот на светот е продаден во над 14 000, а Вештица во над 8 000 примероци. Еден од најпопуларните драмски писатели во последниве десетина години во Македонија. Автор е на над 30 книги од најразлични жанрови. 

Повеќе